Mix de bloem, zout en de boter door elkaar met de keukenmachine
Voeg beetje bij beetje het water toe tot het deeg samenkomt. Soms heb je meer of minder water nodig. Dit is afhankelijk van het vochtgehalte van de bloem. Verpak het deeg in vershoudfolie en laat een half uurtje rusten in de koelkast.
Rol het deeg uit en doe het in de quiche vorm. Zet 15 tot 30 minuten in de vriezer.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snij de uien en doe ze met de boter in een pan met een dikke bodem. Laat ze op een zacht vuur karameliseren, maar laat ze niet bruin worden.
Als de oven warm is geworden kan de bodem erin. Dek hem af met een bakpapier en vul hem met blind bakbonen. Laat 15 minuten garen in de oven. Verwijder dan het papier en de bonen en geef hem nog 10 minuutjes in de oven.
Mix de eieren, room en melk met een snuf zout en peper, eventueel wat nootmuskaat als je daarvan houdt.
Doe de uien in de bodem, plaats hem in de oven en giet dan het eiermengsel erover tot de rand. Bak de uientaart in 30 minuten af.